Backup и заштита на податоци

Ултранет Дата центарот нуди сервиси за online backup на податоци, враќање на податоците после инциденти и катастрофи и решенија за континуитет на бизнис процесите:

 • Online backup на податоци
 • Враќање на податоци после инциденти и катастрофи

 • Basic

  • Бесплатен промотивен период
  • Заштита на фајлови
  • Енкрипција на заштитата
  • Враќање на податоци
  • Тест на враќање на податоци годишно: 1

  порачај / испрати барање
 • Standard

  • Бесплатен промотивен период
  • Заштита на фајлови
  • Заштита на бази на податоци
  • Заштита на е-пошта
  • Заштита на оперативни системи
  • Заштита од хаварии (DR)
  • Енкрипција на заштитата
  • Враќање на податоци
  • Тест на враќање на податоци годишно: 6

  порачај / испрати барање
 • Enterprise

  • Бесплатен промотивен период
  • Заштита на фајлови
  • Заштита на бази на податоци
  • Заштита на е-пошта
  • Заштита на оперативни системи
  • Заштита на виртуелни сервери
  • Заштита од хаварии (DR)
  • Енкрипција на заштитата
  • Враќање на податоци
  • Тест на враќање на податоци годишно: 12

  порачај / испрати барање

BACKUP ЗА КОМПАНИИ

Online backup за физички и виртуелни околини

 • Опфаќа комплетен backup и инстант враќање Near Continuous Data protection / Multiple Virtual Platform support / Application aware disaster recovery / Integrations /
 • Враќање на податоците после инциденти и катастрофи за физички и виртуелни околини / High Performance Backup / Bare Metal Recoveries / Multiple Virtual Platform support / Backup Verification
 • Енкриптиран backup на податоци користејќи industry-standard 256-bit AES алгоритам за обезбедување на сигурност на податоците
 • Енкриптирана комуникација низ мрежата. Обезбедува дека податоците се безбедни за време на процесот на бакупирање низ мрежата. Сите remote (далечински) комуникации се SSL енкриптирани по default.
 • Корисничка група за контролирање на remote (далечински) пристап. Доделување на пристап само на одредена авторизирана група и осигурвање дека само таа група може да се конектира на машината remotely ( далечински ) или може да ја менаџира централизирано истата.
 • Bare-metal restore. Враќање на податоците во случај на откажување на хард дискот со што се враќа егзактно истата копија на вашиот компјутер на нов хард диск.
 • Restore files from disk backup - враќање на индивидуалните фолдери и file-ови од backup на дискот