Cloud хостинг - Виртуелни приватни сервери

Доколку shared hosting опкружувањето ви е премало а цената на сопствените сервери преголема. Ако се бавите со дизајн или развој и сакате сервер по ваша мерка, VPS е идеално решение за вас како мост помеѓу shared hosting-от и сопствениот сервер. Виртуелниот сервер ви дава готово идентична моќ како и сопствениот но за само 1/3 од неговата цена.

Измерете ( дефинирајте ) ваш приватен cloud server ( VPS ) за да ги задоволите вашите потреби.
Cloud серверите или VPS ви дозволувааат рапидно да си ги дефинирате (измерите, искористите ) ресурсите на серверот и тоа веднаш, за неколку минути. Хостиран на редундантен хардвер, нашите Cloud сервери ви обезбедуваат максимум раположливост и флексибилност.

 

 • Cloud Basic

  • 1 CPU
  • 1GB RAM Меморија
  • 50GB Хард диск простор
  • 500GB Месечен сообраќај
  • 4 IP Адреси
  • Конфигурација на системот

  порачај / испрати барање
 • Cloud Advanced

  • 1 CPU
  • 2GB RAM Меморија
  • 100GB Хард диск простор
  • 1000GB Месечен сообраќај
  • 4 IP Адреси
  • Конфигурација на системот

  порачај / испрати барање
 • Cloud Ultra

  • 2 CPU
  • 2GB RAM Меморија
  • 200GB Хард диск простор
  • 1500GB Месечен сообраќај
  • 4 IP Адреси
  • Конфигурација на системот

  порачај / испрати барање

Вклучено со секој Cloud хостинг пакет

Реинсталација на оперативен систем

Предвидена е 1 (една) реинсталација на оперативниот систем во рамките на активната година.

Реконфигурација на VPS серверот

Комплетна реконфигурација на приватниот сервер на годишно ниво.

Backup и заштита на податоците

Во текот на активната година предвидени се до 5 (пет) барања за Backup/Restore на податоците.


Дополнителни услуги за Cloud Хостинг

Надградба на процесорска моќ - 1CPU
Надградба на RAM меморија - 1GB
Надградба на дисковен простор - 10GB
Надградба на дозволен месечен сообраќај - 50GB
Дополнителна реинсталација на оперативен систем
Дополнителна ре-конфигурација на ВПС серверот
Дополнителен Backup или Restore на податоци
Реконфигурација на Firewall подесувања